Natuur

Hunzebos

Een indrukwekkend bos met grafheuvels en vele paden. Prachtig om in rond te struinen en voor kinderen om te klauteren en te klimmen.

Hondsrug

Het landschap rond Exloo is het kloppend hart van De Hondsrug UNESCO Global Geopark. Het landschap is er nog grotendeels onaangetast en rijk aan overblijfselen uit de ijstijden. Wil je alles lezen over dit indrukwekkende natuurgebied, kijk dan op drenthe.nl.

 

In de omgeving

Grootste hunebed

Wist je dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Hunebedden hebben geen naam, maar wel een nummer. Vlakbij Nuver ligt hunebed D30. In Borger vind je het grootste hunebed van Drenthe en het Hunebed Informatiecentrum.

Shoppen
In het centrum van Emmen kun je heerlijk shoppen. Parkeren kan eenvoudig in een van de parkeergarage’s en dan loop je zo het gezellige centrum in. Maar om te shoppen kun je ook dichtbij Nuver blijven. Thuis op 41 is een fantastische conceptstore met veel moois voor thuis. Ook in het huisje zie je verschillende producten die daar gekocht zijn. Maar neem ook eens een kijkje bij de Landwinkel waar je veel verse producten kan kopen en ook de Bloemerie is zeker een bezoekje waard. 

Wildlands

Reis door de jungle, de savanne en het poolgebied. Sta oog in oog met wilde dieren en beleef spannende avonturen! Wildlands is op nog geen 15 minuten rijden van Nuver te vinden. Parkeren kan vlakbij in de parkeergarage aan het Willinkplein of de grotere parkeerterreinen.

Actief

Fietsen huren
Er is toch niets fijner dan met de wind in je haar door het prachtige Drentse landschap te fietsen. Huur jij je fiets bij FietsPunt Exloo dan staat bij aankomst bij Nuver de fiets voor je klaar bij het huisje.

Sabeltandtijgerspoor

In het sprookjesachtige Hunzebos ligt het Sabeltandtijgerspoor, een speelroute voor kinderen van ongeveer 2,5 kilometer. Je kunt hier op avontuur langs het spoor van de sabeltandtijger. Via een app (Hunzebos 3D) kun je de route interactief beleven. 

Hondsrug Safari
Zoek je nog een leuke activiteit ga dan eens op safari op de Hondrug. Het team van EKO-tours (in het centrum van Exloo) kan je hier van alles over vertellen. Samen met een gids ontdek je de prachtige regio en hoor je fascinerende verhalen. 

Eten&Drinken

Warme broodjes

Wat is er nou lekkerder dan een warm en vers broodje in de ochtend!! Op bestelling bezorgt de warme bakker in het dorp de broodjes tussen 8.00 en 9.00 uur gewoon bij het vakantiehuisje aan de deur. Op de website van de bakker zie je alle broodjes. Vul bij je bestelling de code ‘villaparkdehondsrug en je hoeft geen bezorgkosten te betalen. 

Pannenkoeken en speelboerderij

In Borger vind je Pannekoekenboerderij de Deugniet. Bijzonder omdat ze een indoor speeltuin hebben waar kinderen heerlijk kunnen spelen en ravotten. De speelboerderij is naast het restaurant (door de klapdeuren) dus terwijl de kinderen lekker spelen kunnen de ouders gezellig tafelen. De pannenkoeken zijn heerlijk en er is veel keuze. Zeker een aanrader! 

Eten in Spaanse sferen
Bij steakhouse en tapas restaurant El Zorro aan de Hoofdstraat in Buinen kun je heerlijk eten in Spaanse sferen. Het restaurant is op ongeveer een kwartiertje rijden van Nuver. 

Bezorgen tot aan de deur

Er zijn verschillende restaurants om lekker bij te gaan eten in Exloo. Wil je een avondje thuis blijven, kijk dan eens op de site van Milano’s. Hier hebben ze voor elk wat wils, van pizza tot steak, patat en shoarma. En ook zij bezorgen (tegen een kleine vergoeding) tot aan de deur.